Опитування

Як часто Ви відвідуєте сайт Профспілки СумДУ?

1 раз на день - 1.5%
декілька разів на день - 0.1%
2-3 рази на тиждень - 0.1%
1 раз на 2 тижні - 0%
раз у місяць - 98.3%

Усього голосів: 3823
The voting for this poll has ended on: 25 жовт. 2019 - 00:00

Консультації з питань реорганізації мережі закладів вищої освіти

30.01.24 р. голова первинної профспілкової організації СумДУ, в.о. голови Ради вищої школи Пофспілки освітян України Валентина Боровик взяла участь у зустрічі представників МОНУ та нашої галузевої республіканської профспілки.

Під час зустрічі мова йшла про те, що участь у реформах вищої освіти повинні брати всі представники академічного середовища, а питання щодо реорганізації мережі ЗВО має обговорюватися із ректорським корпусом, профспілковими організаціями та регіональною (місцевою) владою.

На зустрічі Валентина Боровик поділилась негативним досвідом об’єднання сумських вишів у 2004 р. та позитивним у 2016 р. (об’єднання СумДУ та УАБС). Саме прозорий, нормативно підкріплений процес дозволив отримати позитивний результат. На сьогодні це єдиний організм, який працює успішно навіть в таких складних реаліях.

За результатами зустрічі між сторонами були отримані такі домовленості:

Під час реорганізації закладів вищої освіти представникам Міністерства освіти і науки України:

- проводити консультації з керівництвом закладів, профспілковими комітетвми ЗВО, які представляють трудові колективи, органами місцевого самоврядування;
- враховувати критерії щодо кількості здобувачів освіти, індикативної собівартості, стану працевлаштування випускників, стану наукової роботи в закладі вищої освіти.

При підготовці Міністерством проєктів рішень Уряду про реорганізацію закладів вищої освіти:

- забезпечувати унікальність закладу вищої освіти шляхом створення відповідного структурного підрозділу (факультету, інституту) в об'єднаному ЗВО;
- забезпечити дотримання трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників;
- продовжувати навчання здобувачів освіти за обраною освітньою програмою;
- здійснювати синхронізацію навчального процесу протягом не менше одного семестру;
- забезпечити незмінність вартості та умов контракту для осіб, які здобувають освіту за кошти фізичних та юридичних осіб.

Продовжити консультації між Міністерством освіти і науки України та Профспілкою працівників  освіти і науки України щодо питання реорганізації закладів вищої освіти та реформування освітнього законодавства.

З детальною інформацією про зустріч можна ознайомитися тут  https://pon.org.ua/novyny/10884-mon-profspilka-konsultacii-z-pytan-reorganizacii-merezhi-zakladiv-vyshchoi-osvity.html

 

Пошук

Ми у соціальних мережах

TwitterFacebook

Наші друзі

Старий сайт Профспілки СумДУ можно переглянути тут