Опитування

Як часто Ви відвідуєте сайт Профспілки СумДУ?

1 раз на день - 1.5%
декілька разів на день - 0.1%
2-3 рази на тиждень - 0.1%
1 раз на 2 тижні - 0%
раз у місяць - 98.3%

Усього голосів: 3823
The voting for this poll has ended on: 25 жовт. 2019 - 00:00

Розширене засідання Ради вищої школи та Ради молоді, яка працює та навчається, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

20 грудня 2023 року відбулося розширене засідання Ради вищої школи та Ради молоді, яка працює та навчається, ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

На онлайн-зустрічі були присутні понад 75 осіб. Учасниками засідання були голови та представники виборних профспілкових органів закладів вищої та фахової передвищої освіти, викладачі, науковці, студенти.

Участь у роботі заходу взяли Андреас Шляйхер – директор із питань освіти в Організації економічного співробітництва та розвитку, розробник і куратор дослідження PISA, Олег Шаров – Генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Украни, Володимир Бугров – ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Сергій Степаненко – професор Одеського державного екологічного університету, Валентина Боровик – в.о. голови Ради вищої школи, голова профкому Сумського державного університету, Сергій Романюк – заступник Голови Профспілки. 

У своїй доповіді Андреас Шляйхер зупинився на деяких висновках щодо дослідження PISA та викликах, які стоять перед усіма учасниками навчального процесу в Україні. Водночас він наголосив, що освіта – це завжди про перспективу і розвиток, а не релікти. Проте студентам та викладачам варто підготуватися до змін, які йдуть з цифровізацією та технологіями. А для цього уже зараз потрібно опанувати нові навички, що будуть потрібні у майбутньому житті. 

 Учасники спільного засідання рад широко обговорили ключові ініціативи та напрями руху системи вищої освіти Україні у воєнний час. Підняті питання зокрема, стосувалися поліпшення умов праці та навчання, створення сприятливого середовища для молоді, а також адаптацію освіти до сучасних вимог та викликів.

Детальну інформацію про засідання можна отримати тут

Пошук

Ми у соціальних мережах

TwitterFacebook

Наші друзі

Старий сайт Профспілки СумДУ можно переглянути тут