Опитування

Як часто Ви відвідуєте сайт Профспілки СумДУ?

1 раз на день - 1.5%
декілька разів на день - 0.1%
2-3 рази на тиждень - 0.1%
1 раз на 2 тижні - 0%
раз у місяць - 98.3%

Усього голосів: 3823
The voting for this poll has ended on: 25 жовт. 2019 - 00:00

Голова профкому СумДУ взяла участь у семінарі голів профспілкових комітетів ВЗО

Минулого понеділка (23.10.17 р.) на розширеному засіданні президії профкому Сумського державного університету голова первинної профспілкової організації СумДУ Боровик Валентина Олександрівна проінформувала своїх колег – голів профбюро факультетів/інститутів/служб, а також представників керівництва університету (ректорату) про свою участь у семінарі голів профкомів ВЗО України. 


Семінар проходив з 18 по 20 жовтня у Києві з ініціативи ЦК профспілки працівників освіти і науки України. Цікавою та насиченою була програма заходу, адже досить інтенсивно відбуваються зміни Законодавства у освітянській галузі. Це, зокрема, прийняття оновлених Законів України «Про вищу освіту» та «Про освіту», пенсійної реформи та ін. (більш детальну інформацію про семінар можна отримати, проглянувши сайт ЦК галузевої профспілки https://pon.org.ua/novyny/5900-realzacya-socalno-ekonomchnoyi-poltiki-u-vishah-rol-profsplkovih-organzacy.html
https://pon.org.ua/novyny/5903-semnar-golv-profsplkovih-komtetv-vnz-nasicheno-praktichno.html, а також ФПУ http://www.fpsu.org.ua/nasha-borotba/novini-chlenskikh-organizatsij/13033-seminar-goliv-profspilkovikh-komitetiv-vnz-nasicheno-i-praktichno).
Кожному учаснику семінару були надані матеріали, підготовлені працівниками ЦК профспілки освіти і науки України, в яких компактно та вичерпно подано оновлені Закони, діючі Положення, Інструкції, необхідні для повсякденної роботи, як керівництву закладу, так і профспілці вищого закладу освіти (ВЗО). Зважаючи на присутність на семінарі керівництва та працівників апарату ЦК галузевої профспілки, профільних Міністерств, Спілки ректорів ВНЗ, ФПУ, інших інституцій, дотичних до вирішення проблемних питань освітян, кожен учасник семінару мав можливість поставити конкретне питання та отримати на нього кваліфіковану відповідь.
Не менш цінними були обміни думками безпосередньо між учасниками заходу. Адже саме профкоми стають першими інстанціями, до яких звертаються представники їх трудових колективів. А от чи вдається оперативно вирішувати ті, або інші питання на місцях, саме цей обмін досвідом був надзвичайно корисним, актуальним для кожгого учасника семінару.
Що ж найбільш турбує нашу профспілкову організацію на сьогодні? Це питання недофінансування закладів вищої освіти(відповідно до цифр, закладених на освітянську галузь у Бюджеті на 2018 рік); це доля технікумів та коледжів, що є нашими структурними підрозділами, а також доля регіональних ВНЗ взагалі та інше. Отже роботи профспілці,як завжди, вистачає. І будемо пам’ятати, шановні профспілчани: тільки в єдності наша сила!


Пошук

Ми у соціальних мережах

TwitterFacebook

Наші друзі

Старий сайт Профспілки СумДУ можно переглянути тут