Опитування

Як часто Ви відвідуєте сайт Профспілки СумДУ?

1 раз на день - 1.5%
декілька разів на день - 0.1%
2-3 рази на тиждень - 0.1%
1 раз на 2 тижні - 0%
раз у місяць - 98.3%

Усього голосів: 3823
The voting for this poll has ended on: 25 жовт. 2019 - 00:00

Профспілки обговорюють європейські перспективи українського суспільства та вітчизняної освіти

Профспілка працівників освіти і науки України спільно з Фондом Фрідріха Еберта в Україні (Німеччина) розпочала серію навчально-інформаційних семінарів – Медійна платформа «Усвідом себе європейцем: зміни починаються з освіти».
На першому семінарі, що відбувся 9 червня 2016 році у Києві, обговорювали євроінтеграційні процеси в Україні та роль освітян в реалізації цих процесів.


Відкриваючи захід, Георгій Труханов, голова Профспілки освітян України підкреслив важливість у всьому світі інвестицій в освіту та висококваліфікованих фахівців, як основний спосіб подолання економічної кризи, зростання добробуту громадян і демократизації суспільства.
Програма Медійної платформи була досить насиченою та різноплановою. Спікерами виступили експерти з Представництва ЄС в Україні, Урядового офісу з питань європейської інтеграції, Національного офісу Еразмус+, Фонду «Демократичні ініціативи», Інституту модернізації змісту освіти, «MYMEDIA» та інших інституцій. В якості спікера у заході взяла участь і завідувач кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій Сумського державного університету Ніна Дмитрівна Світайло, яка висвітлила на прикладі університету можливості впровадження в Україні німецького досвіду дуальної освіти, за що отримала подяку від голови Галузевої профспілки Труханова Г.Ф.
Також від профспілки освітян СумДУ приймала участь у заході доцент кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій Купенко Олена Володимирівна.
Спікерами було підкреслено, що те, наскільки швидко відбудуться бажані зміни, залежить від самих українців. Освітні ж установи мають відіграти у цих процесах принципову роль. Все це вимагає не лише оновлення змісту навчання, але й впровадження нових технологій серед яких:
1) технології дуальної освіти, що наближають процеси професійної підготовки до реалій потенційних робочих місць студентів;
2) різноманітні інформаційні технології, що стимулюють інтерес молодих людей до самонавчання;
3) технології навчання протягом життя як для викладачів, так і дляпредставників інших професій.
За підсумками першого семінару Медійної платформи «круглий стіл» відповідної тематики відбувся 13 червня в профспілці працівників освіти і науки України Сумського державного університету. Модератором цього заходу була Купенко О.В.
Окреслене коло питань викликало жваве обговорення, виходячи з того досвіду, який вже наявний в університеті і щодо євроінтеграції, і щодо впровадження у навчальний процес нових технологій. Обговорення стосувалося й успішних практик, і проблемних зон, стосовно яких було досягнуто домовленості щодо їх детальнішого методичного опрацювання.
Із зацікавленістю очікуємо розгортання подальшої дискусії в рамках Медійної платформи.

 

Пошук

Ми у соціальних мережах

TwitterFacebook

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Наші друзі

Старий сайт Профспілки СумДУ можно переглянути тут