Опитування

Як часто Ви відвідуєте сайт Профспілки СумДУ?

1 раз на день - 1.5%
декілька разів на день - 0.1%
2-3 рази на тиждень - 0.1%
1 раз на 2 тижні - 0%
раз у місяць - 98.3%

Усього голосів: 3823
The voting for this poll has ended on: 25 жовт. 2019 - 00:00

Соціальні ініціативи в дії…

На конференції трудового колективу, що пройшла наприкінці січня цього року, голова представницького органу профспілкових організацій Сумського державного університету В. Боровик ознайомила присутніх з виконанням колективного договору за 2013 рік. Пункти, що не виконувались, взагалі відсутні. На жаль, лише наполовину виконано пункт щодо перерахування адміністрацією коштів профспілці на культурно-масову, спортивну та оздоровчу роботу. Сталося це не з вини керівництва університету, а у зв’язку з тим, що з липня місяця 2013 р. майже зупинилися платежі через Держказначейство і 50 % запланованих на вищезгадані цілі коштів не дійшли до працівників університету.

 

Зауважимо, що загальна сума платежів СумДУ, що застопорились у казначействі вже перевищила 10 млн. грн. А це кошти на відрядження, витрачені особисто працівниками університету, борги постачальникам за продукти харчування, витрати на покращення матеріальної бази університету (будівництво, ремонти) і ін.

Адже у вересні минулого року в університеті відкрито санаторій-профілакторій (на базі відреставрованого маєтку), продовжуються роботи по створенню необхідної бази для відкритої у вересні 2013 р. нової спеціальності «Стоматологія» в нашому медичному інституті, потребують капітального ремонту будівлі спортивно-оздоровчого закладу «Універ» (створеного на базі колишнього дитячого оздоровчого табору) і багато інших напрямів, що потребують значних коштів. І колектив університету доклав багато зусиль, щоб заробити ці кошти, а от ефективно їх використати на сьогодні не маємо можливості.

Та все ж в університеті діє низка Положень, направлених на соціальний захист працівників (див. нормативну базу СумДУ), ряд пунктів діючого колективного договору прийнято з метою розширення та покращення соціальних прав та гарантій наших колег, порівняно з чинним законодавством.

Проаналізувавши в цифрах виплати, що закріплені в колективному договорі СумДУ (на додаткову оплату праці – доплати, надбавки, премії, матеріальну допомогу; витрати на покращення матеріальної бази, створення комфортних умов праці; на охорону праці; відпочинок та оздоровлення і т.ін.), В. Боровик зауважила, що саме на вирішення цих питань університет у 2013 році витратив понад 30 млн. грн.

Профспілки СумДУ розуміють, наскільки складно в сучасних умовах економічної та фінансової нестабільності знаходити нові можливості для розвитку соціальних програм. Та все ж, серед змін та доповнень до колективного договору на 2014 рік з’явився новий пункт, яким адміністрація зобов’язується окрім педагогічних та науково-педагогічних працівників, що отримують посадовий оклад на оздоровлення (згідно чинного законодавства), надавати допомогу на оздоровлення також іншим категоріям працівників (один раз на рік кожному). То ж маємо надію, що соціальні ініціативи СумДУ і в майбутньому матимуть розвиток та своєчасне втілення в життя!

Пошук

Ми у соціальних мережах

TwitterFacebook

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Наші друзі

Старий сайт Профспілки СумДУ можно переглянути тут