Опитування

Як часто Ви відвідуєте сайт Профспілки СумДУ?

1 раз на день - 1.5%
декілька разів на день - 0.1%
2-3 рази на тиждень - 0.1%
1 раз на 2 тижні - 0%
раз у місяць - 98.3%

Усього голосів: 3823
The voting for this poll has ended on: 25 жовт. 2019 - 00:00

Участь Голови Профспілки СумДУ у Раді вищої школи та VII Пленумі ЦК галузевої профспілки

02 грудня 2013 р. на черговому засіданні Президії профкому (засідання проходять щопонеділка) члени Президії заслухали звіт голови первинної профспілкової організації СумДУ Боровик В.О. про її учать у Раді вищої школи (27.11.13 р.) та VII Пленумі ЦК галузевої профспілки (28.11.13 р.).
Рада вищої школи ЦК профспілки детально розглянула два основні документи:

 

  • Про національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року та план заходів з її реалізації;
  • Про кваліфікаційні характеристики професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів.

Доповідачем з цих питань був заступник голови ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Романюк С.М., вів засідання голова Ради вищої школи Цвих В.Ф.
Учасники зібрання детально обговорили вищезгадані документи, висловили свої пропозиції по їх практичному впровадженню. Одностайно підтримана теза про належне матеріальне забезпечення освітян та науковців. Про це також свідчить Постанова Президії ЦК «Про дії Профспілки у зв’язку з неприйняттям рішення КМУ про підвищення з 01.12.13 р. посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС», прийнята цього ж дня.
Жваво проходило обговорення членами Ради вищої школи ще одного документа – кваліфікаційних характеристик професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів. Зокрема було зазначено про те що, не дивлячись на стислі терміни, в які проходило погодження даного документу в ЦК галузевої профспілки, керівництву та фахівцям ЦК все ж вдалося відредагувати документ, вилучивши з нього ряд моментів, що не відповідали нині існуючій законодавчій базі. До речі, примірники кваліфікаційних характеристик професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів в даний час знаходяться у профкомі та бібліотеці СумДУ і можуть використовуватись у роботі.
28.11.13 р. учасники Пленуму ЦК заслухали та обговорили доповідь голови ЦК Труханова Г.Ф. «Про роботу організаційних ланок щодо додержання статутних вимог у частині організаційного та фінансового зміцнення Профспілки, посилення виконавчої дисципліни, мотиваційних аспектів профспілкового членства». Не зважаючи на досить складні умови сьогодення, Профспілка й надалі стоятиме на захисті трудових та соціально-економічних прав своїх спілчан, надаючи їм інформаційну, консультативну та правову допомогу. Виважені дії, робота по залученню інвестицій в освіту, підвищення якості освітніх послуг – пріоритет діяльності Профспілок в Україні та в Європі, зазначалось учасниками Пленуму.


Пошук

Ми у соціальних мережах

TwitterFacebook

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Наші друзі

Старий сайт Профспілки СумДУ можно переглянути тут